člověk a přízrak...

člověk a přízrak...

Anotace: v besedě...

sedím na špalku
pálím piliny z pily
pochutnávám si na tabáku
a poslouchám
praskavý zvuk hluku
jak se vítr dal
s kouřem do spolku...

mám pro tebe otázku?
jak se dva správně podělí
u oříškového dortu?
to je snadné
třeba já krájím a ty si vyber…

a co tohle
na jakou smyčku
stačí nejkratší kus provazu?
to je trošku těžší
možná na takovou
co ti postačí...

co je to záliba?
asi to co dělají zalíbení
ale zrovna tak lze říci
že zalíbení dělají zálibu…

a kdo je zalíbený?
zalíbený je ten
kdo vidí příležitost
věnovat se zálibě tam
kde by to ostatní nenapadlo...

někde jsem slyšel
že náhodné veličiny by se měly
po dostatečně dlouhém čase vyrovnat?
to by měly
ovšem co je dost dlouhý čas
pořád budou existovat věci
které nevíš...

zkusme házet mincí
mince je bez paměti
uvidíme
kdy se ti z rubu a líce
vyrovnají..

a víš co?
výsledek zůstane mezi námi…

tak jsme házeli
pan nikdo a stín
z dobrého rozmaru
než dým tmavé noci
zhasl poslední hvězdu
a my dva splynuli
jako kormorán v jiném nebi...
Autor enigman, 11.10.2010
Přečteno 273x
Tipy 38
Poslední tipující: isisleo, střelkyně1, kroužek, zvířenka, páááááááá, šuměnka, Jana M., Psavec, Jiná, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zkusme házet mincí
mince je bez paměti
do výšky ladně letí
až skončí na Tvém límci...

12.10.2010 09:18:00 | šuměnka

Znám obec Zalíbené a tam se dělí oříškový dort napůl..zvu Tě:-)

11.10.2010 12:42:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí