Díky Ti, vodo...

Díky Ti, vodo...

Anotace: sbírka Rackem... živitelko...

Sbírka: Rackem...

Chytal jsem maličké rybky,
když hlad jsem cítil,
ty oploutvené živé sýpky,
zobákem já chytil.

Vznášel jsem se těsně nad hladinou,
ne víc, nikdy ne pro potěšení,
jen jednu, jen tu jedinou,
ne zabíjení a žádné soutěžení!

Kdo víc, kdo víc,
kdo víc…

Cítil jsem chlad moře
a kapky na mém peří,
viděl pod vodou,
jak rybky jako srny běží,
v hejnu a mezi korály
a slyšel námořníky,
jak zpívali svoje chorály,
smáli se a radovali…

Já letěl štasten
nad Atlantikem
a nad mořem,
s potravou, nikdy neponořen
a zobákem rýdoval ve vodě čáry,
psal vzkazy…
a jiné prapodivné tvary.
Autor L. Šebestián Borský, 12.10.2010
Přečteno 340x
Tipy 14
Poslední tipující: carodejka, Psavec, WhiteSkull, Gabrielle, labuť, la loba, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké řádky, voda je život.

15.10.2010 20:12:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí