Na výpravě za jedinečností

Na výpravě za jedinečností

Anotace: O Životě trošku jinak?

Že mi vždycky myšlenky
v úterý jdou na výpravu
a pak zase ve středu,
po psychologii,
dějepise
mám toho tak plnou hlavu..

Střet energie a částeček prachu,
obrovským žárem a indukcí sil,
výbuch tak ležérně obarvil
planetky do jednotlivých nachů…

některým zavěsil provázky hvězd
a přilepil zářivé luny,
žhavé čepičky v brázdách cest
polil temnotou laguny
a jiným jal se pečlivě plést
slušivé kabátky v barvách duny.

Některou otiskl obrovitou dlaní,
vytvořil nepropadanost povrchů,
v tom to jeho plačtivé řvaní
pokapávalo hezky od vrchu,
až níž sklouzlo po ní…
…až vyplakal všechna oceání…

Dlouhými steny vzduch k ní navál,
obláčky poslal v blankytném závinu,
pak bez rozmýšlení hbitě nazval
tu svou Zesmutnělou Mělčinu
jako Země…

snad už to bude všechno,
pohlédl do nedalekého slunéčka,
do paprskových výrůstků
a spustil prvního tvorečka,
první lidskou bytůstku..

..a zbytek už je na ní,

na chvíli se zamyslel
a šel dřímat
do samotného zárodečna,
do spektra nekonečna
a už se sem nepodíval,
jen tu a tam zaslechl,
že jich je strašně moc
a každá jiná,
jedinečná…
Autor Jiná, 13.10.2010
Přečteno 266x
Tipy 24
Poslední tipující: Danger, James Libustka, Dračičák, šuměnka, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, JohnyD., Gabrielle, CULIKATÁ, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Putoval jsme s Tebou krásně,máš cit pro jedinečnost :-)

18.10.2010 20:45:00 | Danger

Tvá výprava za jedinečností
mnou prozářila..
Tvá výpravnost třpytivě půlnoční
je jak vesmírná síla...

14.10.2010 14:01:00 | šuměnka

Hezká S.T.

13.10.2010 18:49:00 | ZILA78

podívat se dál není jednoduché.. ale o to více člověka to úsilí obdařuje

13.10.2010 18:29:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí