Chrámový

Chrámový

Anotace: lyrická báseň s politickým podtextem

Se sklopenou hlavou sedíš před chrámem,
dovnitř tě nepustí, čaroděj je tu pánem.
Vyhnal tě do dálky pro tvojí víru,
vždyť ty jsi chtěla jen žít tady v míru.
Odejít nemůžeš, byť rozum tě táhne,
chceš změnit svět, kde nemoudrý vládne.
Do rukou bereš zbraň a otvíráš dveře,
uvidíš dítě pak a nad ním kněze.
Děvčátko umírá, pomalu slábne,
duše odchází, zmatek tu vládne.
Odcházíš k večeru, slunce už zapadá,
za tebou chrám prázdný tišše se rozpadá.
Nechtěli poslouchat cos chtěla jim říct.
proto teď neříkaj oni též nic.
Autor Mania Dardeville, 11.01.2006
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

balancuji,ale nepadám!!=)
Jo a mimochodem,nejsem hoch!=)

17.01.2006 17:21:00 | Mania Dardeville

Hochu uber, uber... tohle je dost "drsné"... skladba rým je super, ale tématicky to je moc "propagační". Bacha na pravidla!!!

17.01.2006 13:35:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí