Ozvěnová

Ozvěnová

Anotace: rezonují tiše, odlesky putování.. noří se.. občas.. z hladin pod hlubinami..

V předvečer svátku odlétání
sevřel mé ruce ve svých dlaních
stál, dlouze, unaveně..

Tady je cesta. Tady stromy, jabloně. Jejich jablka jsou rok od roku menší. Tady,
mezi kameny, vyrážejí divoké šípkové keře..

Krajina tichá, neobydlená.
.

Zůstali jsme sami, příteli!
Ale každý sám za sebe...
.

Vlak pískající rozdrtil pod koly
pár nesouvisle čtenejch novinovejch článků
pár dobře míněnejch myšlenek o Bohu...
pár zvídavých očí hledících do tmy..

Jsem pěšák, vedu válku, odnikud a nikam.
Jsem král, proti sobě, proti všem.
Jsem jezdec, nevedu, spíš umdlévám.

šachovnice není už
ani černá, ani
bílá..
.

- 22:00, sobota 7. srpna 2010,
jasno a večerní chlad,
přitahuješ deku blíže k tělu..

cosi dohasíná, cosi dohořelo.
a přesto
navracíme se
do končin známých
..
.

..ale každý sám za sebe, příteli!
Autor fialová, 15.10.2010
Přečteno 328x
Tipy 18
Poslední tipující: GM, Bíša, Holis, whiolet, Mbonita, Gabrielle, Skalsky Pavel, CULIKATÁ, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé pojetí...

16.10.2010 12:43:00 | whiolet

Moc pěkná

15.10.2010 09:42:00 | Skalsky Pavel

Bezvadně jsem si početla... nevadí, že pro mne smuté, závěr perfektně zakončuje celé dílko. ST!

15.10.2010 06:37:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí