Apokalypsa

Apokalypsa

Anotace: ...............

Jako divá zvěř z ní rveme kusy masa
nenasytná a bezohledná toť naše lidská rasa
nemůže se bránit a tak mlčky bolest polyká
tak dlouhý čas to snáší a stále hrdá nevzlyká

V lůně svém nás odnosila teď hady hřeje na prsou
náruč svou nám otevřela však plody radost nenesou
neustále slábne síla v každém dalším pokolení
lidstvo bezohledně bere dále a duši čistou plení.

Jak dlouho ještě unese tíhu celého širého světa
zahrada dál uvadá a nový květ už nerozkvétá
snad se jí někdy uleví a zbaví se toho prokletí
to až děti našich pradětí navždy do vesmíru odletí

Pak nešťastná a znetvořená bude čekat na vzkříšení
až objeví se další tvor, jenž znovu v nádhernou jí změní
možná v nenávratnu zmizí pohlcena hmotou černou
a pár jedinců přeživších vzpomínati bude na svoji matku věrnou
Autor James Libustka, 15.10.2010
Přečteno 278x
Tipy 15
Poslední tipující: divoska_jaja, dream in emptiness, Any 4, Kapka, Tamara, hypertenze, Jacob P. Verlaine, la loba, Mbonita, Zasr. romantik, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

snad se jí někdy uleví...

22.10.2010 11:00:00 | Kapka

líbí

17.10.2010 21:48:00 | Jacob P. Verlaine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí