Pro chlapy chuť neumírá

Pro chlapy chuť neumírá

Anotace: . . .ty mrtvý :( . . .

pití na žal
vandrácká póza
kostelní chuďasové
dej si loka
špinavé kaluže
neplatíš ani ň
přitáhneš s tyfusem
a kaménky přecedíš
skrz nažloutlý chrup
návštěva stomatologa
je utracený čas
za prachy, který nemáš
stejně si je vyrazíš
při pěstní kopané
do zubů, za které
se stydí, když je vidí
ty bezzubé dásně stařečků
nad hroby se strážnými
kteří čepují piva
a uráží anděly
a raději volají na
kamenné náhrobky bez uší
ať otevřou dveře
zespoda tvrdým chlapům
napijte se na cestu
vybízejí i ty déle
mlčící a zakopané
navádějí hrobaře
k otevírání rakví
je to rušení klidu
ve tmě hlíny
a když to nejde, vysvěcují
je pivem, aby se
alespoň schránka
mrtvého napila toho
co mu není dopřáno
protože pivo je chlapácký pití
i po smrti i před smrtí
i když už jste za druhým břehem
nebo ve fázi, kdy začíná
ta dlouhá cesta za světlem
a vy končíte, když dá
srdce neplacenou výpověď

i když už je totální konec
chuť ta neumírá
Autor Tomáš Přidal, 15.10.2010
Přečteno 241x
Tipy 7
Poslední tipující: jitka.svobodova, Psavec, Mbonita, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí