Puberta

Puberta

Anotace: Nikdy předtím jsem tak ještě nepřemýšlela. Může za to právě tohle slovo?

Každý den se sebe samotné ptám,
je to takhle dobře?
pozoruji se jak vypadám
co takhle oční stíny, modře?


Jakoby na mně někomu záleželo,
vždyť vypadám hrozně
sebevědomí mne opustilo,
připadám si nemožně...

V mnoha směrech rozvíjím svou tvořivost
sport,brigáda,psaní,kamarádi a škola,
co z toho považuji za přednost?

Někdy je mi fajn, chvíli zas zmocní se mi depka
přemýšlím o tom, jaké to bude až klepne mě pepka?
Všechno vnímám rychle a jinak,
nedočkavými myšlenkami, co přijde pak?

Mívám pochybnosti,
zachovala jsem se správně?
uvažuji o mém rozhodnutí,
která učinila jsem záměrně?

Svoje chování chci mít vždycky pod kontrolou
ale nezvládám to...
proč právě ty zamotal si mou hlavou?
a řekl mi to...

Nemůžeš za to,
i když já nechápu to,
tohle že je ta chemie?
Která se mezi námi rozpije?

Zvláštními názory oplývám,
je to tím, že dospívám?
Někdy se všemu raději straním,
poddávám se hudbě a melodiím.

Toužím po samotě,
někdy po přízni přátel
mám chuť osamostatnit se,
takhle zní puberty ortel?

Samá změna, náladovost a snění
psát hloupá slova a nic neznamenat
čím to je, že mám takové myšlení
dosáhnout svých cílů a v tomhle se vyznamenat.

Komu ale dát za vinu,?
za všechno dění, které teď prožívám
Snad svému okolí či obvinit rodinu?
Je to jak hádanka a hlavolam.

Takhle funguje vývoj osobnosti
zkoumat na sobě podrobnosti
takhle vypadá puberta
zahrává si jak ruleta!
Autor Any 4, 15.10.2010
Přečteno 317x
Tipy 10
Poslední tipující: Iv, J.U. Ray, JohnyD., Agniezka, Churry, carodejka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dospívání je těžké období,ale všimni si,že některých dospělých se drží puberta až do smrti.A to je hrůza.Ty jsi v naprostém pořádku :-)

24.10.2010 21:20:00 | Iv

Každý si tím obdobím prošel... Záleží jenom na tom, jak moc to s tebou bude "mlátit". Je to nesdělitelná zkušenost, čímž tě nechci ani děsit ani chlácholit :)
Co se týká formy, občas to hapruje, ale polovinu máš za sdělení, které nevyprchalo až do konce poměrně dlouhého textu, a není to ani depresivní výlev, ani rozjásané disko, a druhou půlku za "zamotal mou hlavou", tenhle obrat mě dostal. Takže za plný počet ;)

18.10.2010 20:39:00 | J.U. Ray

Zkus si svoje touhy a neuskutečněná přání převést na dospělé... Mně se zdá, že to máš pod kontrolou. Drž se, jsi báječná!Bude z tebe DOSPĚLÁK..."o)

15.10.2010 19:35:00 | Churry

Možná může.

15.10.2010 19:08:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí