Ráno

Ráno

Anotace: Věnováno D. Š.

Sbírka: Variace

Jsi všechno a nic
možná že tohle je víc
Jsi prach co do nebe spad
a já jsem iluzorní
Jsi moje spása
když nad krbem se shíbá soumrak
Do listí zašustí si moje povzdechnutí
Na patře tíží něha
a soudcům bude běda
až napadne sníh
Zabřednem bez přestání
pod lupu marnotratných
Zrcadlem do mezisvětů
hádáme štěstí z dlaní
bezzubých vyvrhelů
Však hledat lásku v srdci
hned nás nenapadne
Musíme dál
na obzor nevzpomenout
a padnout do vln snění
Zas přijde usínání
do oken slunce pere
svítání v nedohlednu
Přes mrtvoly se dere
obludná hříšná víra
hltá doušek z dekoltu
Zas nemám nikde stání
když lov je neúspěšný
Stojím zas na kolejích
neznám jízdní řád
Vím jen že kousek dál
už vůbec nic není
Tak uchopit okamžik
a čmárat po vodě
na přízračné bárce
překlopených zívání
Zas vybere si daň
má vnitřní nevolnost
se pomalu obrací v popel
Přesnídání vleče svůj úděl
jak stonožka za sklem
Mlha mi nemůže zakrýt výhled
do peřin pod slupkou díkůvzdání
Neslyšíš klekání?

pak po nás potopa!
Autor Ori Eremos, 15.10.2010
Přečteno 257x
Tipy 1
Poslední tipující: ZILA78
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí