Lásku všem

Lásku všem

Anotace: :)

Z divokých šelem stanou se ovce
pomalu kráčící na pastvu žvance
nestálým bečením s úsměvem štvance
ztrácí své vědomí a životní šance.

Jsme jako ovce jdoucí na porážku
za žvanec v reklamě dáme svoji duši
co si nás tlačí, sedíme na hrášku
a jen málokdo ví a tuší.

Zbaběle hledáme slova
zkoušíme volat i Boha
naději bereme roha
pravda je škaredá, strohá.

Zamyslel jsem se nad tím trendem
proč tady jsme a proč tady žijem
pročpak se na konci ve smrti sejdem
proč ten svůj život neberem s klidem?

Hledím tu na zvadlá nebesa
ptám se a na duchu neklesám
kde je ta pravda, že jsme tu sami
proč místo duchovna stavíme brány?

Kde je ta svoboda pod tlakem lidí
kteří nás odíraj a v zámcích sídlí
kde je to duševno v chladnosti kostela
vzívají mravnost z dětského popela.

Nejsem tu soudce ani váš kat
chtěl bych si jedno jen, tady teď přát
abychom všichni tu, svorně a společně
dávali lásku všem, vroucně a bezděčně.
Autor Ďábel sám, 17.10.2010
Přečteno 260x
Tipy 10
Poslední tipující: Iv, Jeněcovevzduchukrásného, Dračičák, isisleo, ZILA78
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta se Ti moc povedla, mluvíš mi z duše.ST.

19.10.2010 17:31:00 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí