Zkus nespat

Zkus nespat

Anotace: Pro toho, jež si to tady stejně nepřečte :-)

Zkus nespat, ještě nekončíme.
Déšť dosud šanson vyhrává,
polyká sousta bolavá,
zatímco spolu tiše sníme.

Štká často, moje drahá luna,
ráda ji kradmo poslouchám.
- Ten hebký akcent starých dam
zní v pláči za Giordana Bruna.

Zkus poslouchat, je rozzlobená
a z vášně mluví v argotu,
o tom jak skryla nahotu
toho nestydy Beethovena.

Teď vážně, ona mnohdy strádá,
zatímco mě je veselo.
Z popela křížek na čelo
dá nakonec těm, jež má ráda.

Věř mi, zažila mnoho zlého,
vzestupy, pády, prokletí.
Bdí po nocích už staletí
u hrobu plémě proradného.

Však pro jedno jsem záště plná,
jsem jatá v jejích plamenech.
Měsíc stráží tvůj každý dech.

Zkus nespat, dnes jsem tvá luna.
Autor kaňka ouškovaná, 17.10.2010
Přečteno 417x
Tipy 16
Poslední tipující: Maryje..., Kačka Ranglová, Rejha, Altariel, Mraveneček, Petbab, zenge, Jeníček., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...opravdu - moc pěkná...

15.09.2011 23:07:00 | Maryje...

Přečetl jsem to a je to nádherné.Děkuji ti z celého srdce má luno.

24.10.2010 15:31:00 | Rejha

pěkná ST

17.10.2010 20:39:00 | zenge

Krása kaňko-tleskám,nádherně napsané,moc pěkná.

17.10.2010 18:34:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí