Hodný bachař, Živý bachař

Hodný bachař, Živý bachař

Anotace: . . . vězeňský dozorce to má mnohdy těžší než ten, který si odpykává svůj doživotní trest . . . .

Vězeňská díra pro bachaře
který se zašije v
jehelníčku ostrých dnů

. . . . .

zamete si před sebou
a kdo nebude hodný
tomu vmete jednu do tváře

. . . .

když bachař není hodný
chytí jej nadřízení
v pádu opilosti
a zastaví jeho službu

. . .

někdy nadobro skončí
vězeňská dozorčí služba,
někdy i ta srdeční

. .

to ovšem nesmí odmlouvat
a stát si za svojí pravdou
pažby revolveru
v namířené poloze proti
vyšším pánům
když za zpocenými zády
má ještě vyšší
nepoměr ku přežití
než ti, které
má na mušce ze zlata

.

a poté spoušť
bude zářit
jeho krví
červeného zlata...
Autor Tomáš Přidal, 20.10.2010
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: jitka.svobodova, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí