Melancholie

Melancholie

Anotace: ...

Po melancholickým nebi
se táhnou temný mračna,
ze kterejch postupně klesá…
smutná atmosféra podzimu.

Než listí na špinavejch ulicích
pomalu doletí na zem,
tak ještě jednou zatančí ve větru...
Svůj poslední tanec.

Na osamělýho chodce
-maličkýho- dole pod tím vším,
taky občas dopadne
jeho kousek toho všeho…

A uvědomí si, že končí
jedna životní etapa,
ale do tý další se mu nechce…
Má z ní strach.

Na podzim příroda umírá,
aby mohla zase žít.
Ale jestli to vzdá on,
už z roztátýho sněhu nevyroste…

Tak kolik takovejch podzimů,
ještě stihne,
než přijde ten jeho?
Ten poslední…

A listí bude tančit jako každej rok…
Autor Manstein, 20.10.2010
Přečteno 277x
Tipy 18
Poslední tipující: Víla, hašlerka, Rootness, Gabrielle, ZILA78, Psavec, CULIKATÁ, Lamorte, labuť, Aurelius, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v nemocnici je holcicka a ta kresli listky a ma panenku a jeji jmeno je roxana pokud uvidis pismena na mesici ci kvetinu vyrostlou z mesice tak se ti pletou oci

24.11.2010 12:23:00 | DIDADA

Já takto vždy uvažuji o vánocích,kolikrá tu nádhernou atmosféru budu moci asi ještě prožít.Báseň je moc hezká,hezky plyne.St.

20.10.2010 18:47:00 | CULIKATÁ

Smutek z ní dýchl, přesně takový, jaký v tomhle neslunečném podzimu mívám...

20.10.2010 17:37:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí