Neovladatelně

Neovladatelně

Anotace: ..když člověk přestane přemýšlet o tom co dělá, co říká..

Jako zavinutec v souladech,
co nechává se sálat
kožíšky z plyše,
jako zřícenina v základech
vrtkavých rozkmitů
kloužeme
po stupnicích nálad
po tiše
rozervaných pocitů…

Po vlnobití vnitřků,
když myšlenky nejisté
vydlabávají zákruty,
jak nestálí telegrafisté
do děravých štítků
na kouscích minuty,
co jsou tak kratičký,
ve sklepním poschodí
prohlubují cestičky,
jak šmouha v smítku,
když v nás se narodí…

Když se vymaní
a rozmotá smyčka,
sotva znatelná,
ještě menší
než špendlíková hlavička,
jak tání
neuchopitelna
v bezvládí,
co prostoupí tkání
a napůl zviditelní,
napůl neprozradí
ty naše,
ty činy
neovladatelný…
Autor Jiná, 20.10.2010
Přečteno 257x
Tipy 23
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Gabrielle, James Libustka, Danga, Tomáš Přidal, šuměnka, Dračičák, labuť, Psavec, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jestli je ti patnáct, tak jsi neuvěřitelně nadaná...

14.11.2010 01:21:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Musela jsem si ji přečíst dvakrát
/podruhé pomaleji než-li poprvé/
některé myšlenky se zaryly mi do krve
a v jiných ještě chvíli budu pátrat...

21.10.2010 15:47:00 | šuměnka

Vím o čem píšeš.

21.10.2010 08:10:00 | Dračičák

když člověk pošle rozum na dovolenou, tak teprv začíná ta pravá sranda

20.10.2010 21:31:00 | Squat_the_world

To jsi napsala krásně.

20.10.2010 20:51:00 | Miroslav Možný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí