Ulice

Ulice

Anotace: ...

Je prázdná a smutná
a studí i v létě, když je bez lidí...
Jedna druhé závidí,
když jí vyhřívají chodidla.
Lidé nosí šály a čepice
a jak je vyhřívaná ulice?

Dechy, vzdechy a povídáním lidí,
taky chodidly a zadečky na lavičkách či na patníku.
Lidé chodí různě, buď v bundách či triku.

I ulice mají své šaty a svá tajemství.
Hodně vyslechnou a hodně protrpí si od lidí,
mají spousty zákonů a mnohý člověk či zvíře jim je závidí.

Neuposlechnutí zákona se ihned trestá
- zlomenou rukou,
- odřeným čelem
- nebo rozbitým kolenem...

A pak se čeká na soud
- buď se zahojí nebo ne...
Autor Mersii, 21.10.2010
Přečteno 213x
Tipy 2
Poslední tipující: Květka Š., ewon
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí