Zelený svět

Zelený svět

Anotace: ...

U stolků posedávají hosté,
cinkají skleničky
a příbory o talíře,
ozývá se smích.

Kapela hraje první tóny
večerního koncertu
a pomalu vtahuje
posluchače
na svou notu.

V celé restauraci
lehce stoupá
nálada vzájemnosti,
odráží se od stěn
vyzdobených
nádhernými obrazy koní
a Modré madonny.

Neon nad vchodem
osvětluje chodník
a tóny nesměle
tančí pod jeho
zeleným světlem.

Není nic.
Jen tóny
a rytmus
Zhmotnělé noty
a tlukot srdce…

V zeleném světle
se zjevuje
dívčí tvář.
Zvědavé oči
přejíždějí
dění uvnitř.
I jí ovládají
tóny písní
tančící kolem ní
a ona na krátkou chvíli
zapomíná
odkud
a kam jde…

Píseň končí a zelené kouzlo
ztrácí svou moc.
Oči překvapeně zamžikají
a dívka
jakoby nerada
odvrací tvář.

Loudavým krokem odchází
do podzimního večera
a za oknem po ní zůstává
jen slabý otisk tváře
v zeleném světě…
Autor G.P., 22.10.2010
Přečteno 284x
Tipy 33
Poslední tipující: Divoženka1, Holis, šuměnka, Bíša, WhiteSkull, Mbonita, Kapka, jedam, malá slečna, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V otiscích dojmů hledáme své tužby a sny ....které i když se jeví na chvíli reálnými ...
stejně nakonec zjistíme že jsou z jinýho světa ...

/ je to jako chtít si sáhnout na rusalku .... a pak si koledovat na druhý den o kýbl kocoviny ... :-((/

22.10.2010 17:21:00 | HarryHH

Panečku, ani jsem si nevšimla, že ses mi tam zakoukal do kolemjdoucí :-DDD

22.10.2010 15:22:00 | Levandule

... A v ní ten neopakovatelný zážitek zelené atmosféry...

22.10.2010 15:13:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí