Pro maminku

Pro maminku

Anotace: Matičko předrahá, něha tě utkala...

Tak jako poupě vonící
a růže rozvitá,
tak dítě v kolébce ležící
své matce přivyká.

Jako se na louce
rozvíjí květy,
učí se od mámy,
dítě své věty.

Z prvních vět příběhy
kráčeje životem,
píšem svůj díl knihy
barevným inkoustem.

Matičko předrahá
něha tě utkala,
růžičko voňavá
jak bych tě laskala !

Hřejivým slovíčkem
hladilas dušičku,
pláču a naříkám,
nemám už matičku.

Vzpomínka zbyla
jak tiskla mne k sobě,
růží mou byla
a já její robě.

Hladím teď po vláskách
růžovou dlaní,
dvě malá poupátka,
vzpomínám na ní.

Vzpomínky vyblednou
nezmizí nikdy však,
na lásku mateřskou,
vždy budu vzpomínat.
Autor Sladkalu, 23.10.2010
Přečteno 468x
Tipy 15
Poslední tipující: jitka.svobodova, Květka Š., Sweet KiWi, jaroslava anna, Psavec, labuť, Gabrielle, CULIKATÁ, ZILA78, střelkyně1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Plná krásných slov.

24.10.2010 02:39:00 | jaroslava anna

procítěné... krásné vyznání citu... díky.

23.10.2010 09:30:00 | Gabrielle

Krásně srdíčkové.

23.10.2010 08:17:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí