Nesvá?

Nesvá?

Anotace: ..a je to tak..sama uznávám, že je příliš složitá

Na krajkách záclonoví
unáším přes oázy
měsíčního motýla
v půlnočním inkoustoví,
kdybych tak byla
nitkami z dešťoví
ve hvězdách vetkaná,
časem zpod síťoví,
pohledy a výrazy
druhými nespoutaná…

To bych pak
jako malé dítko
počítala vagónky,
tak, jako tenkrát
s tvářemi od pivoňky
obdivovala to vozítko,
co po peróně jezdí
a při cestě domů,
tak, jako dnes
fascinoval mě šál,
bílý mrak oblohy
v nočním průlomu,
kdepak se tam vzal,
třeba je to jen
mlhovinné souhvězdí…

A ráno bych utíkala
kobercem z listí,
když zrovna Slunce
vylézalo ze svých nor
a všechno tou čelistí
barvilo si na růžovo,
až dostalo hlavní slovo
když zhouplo se na obzor…

A to druhý
ve vší běžnosti
patří tomu davu
dívajíc se pod nohy,
když v těsné blízkosti
pozvedávají hlavu,
některá na chvíli,
některá déle
oči zaryté měla,
taky se dívám
a každýmu bych chtěla
jen tak něco říct…

Třeba jenom znenadání
podívej se tu,
teď v tom rozjasnění,
vidíš to taky,
jak se to vozíme,
jak jsme zaklíněni
do bran přetvařování,
jak nesmíme dávat najevo,
to co si myslíme,
jak je nám zakazováno
volně si žít
a my přesto
měli bychom být
být sví…
Autor Jiná, 23.10.2010
Přečteno 311x
Tipy 30
Poslední tipující: Bíša, Alien.v.v.s., la loba, carodejka, Dračičák, Mbonita, CULIKATÁ, labuť, Psavec, šuměnka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Asi jsem složitšjší, mně zas až tak složitá nepřipadá.
Je moc hezká.

25.10.2010 08:37:00 | Dračičák

Jsme volní, jak se cítíme
a svázaní, jak dovolíme druhým!
pusť nejen fantazii jako čáru tuhy
buď živá víc než ten leckterý tuhý
buď jaro když je podzim podzimem
a láska jak všelék vzpruhy...

23.10.2010 20:16:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí