Zvědavost

Zvědavost

Anotace: ....

Zvědavou dívku doma mám
ptaním se nové věci učí.
Její otázky neustálé
hlavu mou šedivou mučí.

Proč květy růže odkvetou,
když její trny zůstanou.
Proč láska časem vyprchá
a smutek tu zanechá.
Zvědavá, zvědavá jsi holka.

Proč slunce na nebi slábne
když měsíc v noci vládne.
Proč se říká že oblaka plují
když plachty vůbec nemají.
Zvědavá, zvědavá jsi holka.

Proč holka sama zůstane
když kluka milovat přestane.
Proč má moře chuť slanou
když do něj slzy netečou.
Zvědavá, zvědavá jsi holka.

Proč jsou na sebe lidé zlí
když někdy důvod neznají.
Proč Ti nikdo neodpoví
když na pravdu se ptáš.
Zvědavá, zvědavá jsi holka.

Proč...co...jak...kde...
Každá otázka záhadu objeví
a Tobě pokoje nedá.
Nedozví se kdo nic nehledá.
A ty jsi pořád zvědavá...
Autor Modrý Adept, 13.11.2004
Přečteno 480x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí