Kliatba svetlomodrej pavučiny

Kliatba svetlomodrej pavučiny

Anotace: Je to rozprávková poviedka v rýmovanej forme, preto som ju nakoniec zaradila sem medzi básne. Prajem prijemne čítanie :). Ak má niekto záujem vidieť k tomu aj mnou nakreslený obrázok tak na mojom blogu - http://ciernyhrad.blog.cz/

.
Omotal ju do svojich sieti keď bol spln,
utkaných z modrých niti vĺn

Pre lesk požičal si mesačný svit,
drsne prehovoril: Bludička ty si ma chcela utopiť !

Lásku si mi sľubovala rozmarne,
pritom si koniec plánovala môj potajne

Bludička mykajúc sa v svetlo modrej pavučine,
nevnímala čo muž jej vraví o jej vine

Keď natrhla si rukáv šiat, vykríkla plná zlosti:
preklínam ťa, než ťa chlbina raz chytí do svojej moci

Roztrhla sa pavučina z vĺn a mesačného svitu,
ona rozbehla sa ako z posledného dychu

Muž prekvapením zbledol - bolo to tak náhle
hneď sa však spamätal a jej snaženie ostalo márne

Bol to čarodejník, zavolal si na pomoc temné sily..
privolal na ňu svoj hnev, za všetky jej viny

Bludičku svetlo modrá pavučina obklopila,
ani vzdych zo svojej moci nevypustila

Ó bludička zradná počuj môj hnev,
teraz si ty vypočuj ortieľ !

Zhasínam v tejto noci tvoje svetielko zradné,
močiar vyschne a okrem hviezd už neuvidíš svetlo žiadne

Na makovom poli pre výstrahu budeš ako strašiak stáť.
Tvojim sestrám pre nárek, nik z ľudí sa ťa nebude už báť

Tvoje sestričky v lesné víly premieňam,
spoločníkom v bytí/nebytí bude ti len havran sám

-------------------------------------------------
Tak skončila rozmarná bludička,
ktorá pútnikov roky do hlbín vábila

Nik si na deň a dôvod uschnutia močiara,
okrem víl - sestier už nespomína
Autor Lucerna, 23.10.2010
Přečteno 359x
Tipy 16
Poslední tipující: Květka Š., jedam, Radek.oslov.Šafárik, Agniezka, James Libustka, Danger, carodejka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na mě trochu moc scifi,nevím komu fandit :-)
Jinak docela zajímavá fantazie a hlavně sem pochopil,že když jsi Lucernička,musí tam být nějaké světýlko :-)

24.10.2010 22:33:00 | Danger

krásně napsané..líbí ST!

24.10.2010 17:34:00 | xoxoxo

Moc hezké, ráda též na obrázek mrknu.

24.10.2010 16:23:00 | carodejka

Pěkná.Na obrázek podívám:-)).Hezký den Lucerničko a zdravím Janinu:-))

24.10.2010 11:04:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí