DÍTĚ

DÍTĚ

Anotace: ....

(1)

Jak překrásné je zrození dítěte,
jež vstoupí do života,svých prvních minut.
Malinkou nožkou vkročí,do téhle země zakleté,
a ty!…Matko!..jeho štěstí si vynuť.

NĚŽNÉ,KŘEHKÉ,NEZKAŽENÉ,
vzlyká na prsou a v náručí,
Tak dej,…ať jeho první vzpomínky jsou vydařené,
Tak dej,…ať krásně na této zemi si pobrečí.

Tak usmívej se na synáčka,
co láskou zaplnil ti…srdce a sny.
Tak podívej se na miláčka,
jak v klidu,nakojený a bez starostí spí.

Prstíky má jako hedvábí,
milou a baculatou tvářičku.
Jeho bezmocnost ti strach nahání,
tak prosím!...uvař mu poctivou kašičku!

Až padne první slovo,z jeho úst,
a v tvých uších,bude to znít jako…MÁMÁ!
Pak poznáš,že další človíček je tu,
a ty!...už nikdy nebudeš sama.

(2)

Ale jednou nastoupí do školy,
puberta mu zakalí mysl.
Pak tě možná u srdíčka zabolí,
že…rychle s plenek zmizl.

Neměj mu to za zlé,
sama jsi nebyla lepší.
Kdysi to bylo tvoje mazle,
ale teď…už je dospělejší,větší.

Tvůj!...chlapeček,
se dnes žení.
včera si cucal paleček,
ale to už dávno přece není!

Pláčeš v obřadní síni,
jiná ŽENA!...ti ho odvádí.
Včera tvůj! ….dnes její!
nic s tím nenaděláš!....život už je takový.
Autor ZILA78, 24.10.2010
Přečteno 217x
Tipy 20
Poslední tipující: Judita, Mbonita, Psavec, Danga, Javavia, Juan Francesco de Faro, Jiná, Květka Š., Gabrielle, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je klotoč života.

24.10.2010 19:52:00 | Psavec

Hezky napsané

24.10.2010 17:23:00 | Javavia

A odvedl si moji dceru,moje sluníčko...
no jo,život už je takový.

24.10.2010 11:51:00 | Květka Š.

Souhlas s komentářem dole:-)),jinak pěkná básnička:-))

24.10.2010 10:39:00 | CULIKATÁ

...a tak to je,ale vždy to bude můj chlapeček :-)))
a já budu spokojená,když on bude šťastný...

24.10.2010 09:48:00 | Sweet KiWi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí