...a znovu rozehrát tu píseň

...a znovu rozehrát tu píseň

Anotace: 1975 až zatím teď

V nábožném tichu
vystavěném z otrhaných snů
umřeš umřeš umřeš

čas je jen mezihrou
a slepý svět viděný
očima plnýma skla
kaleidoskopem


Hluboko pod zemí
brousí si zuby
a kosu
jak Bohu podobný
můj krysí svět
univerzální strach
důvěrně známá samota
ve které není žádné já
jen dvojsečně zraňující my
Dny končí větším tajemstvím
tak aspoň pokořit sebevnás
přátelským odnětím
smířeného ticha

neutralizovat se

v hodině mezi vlkem
ani pes po mně neštěkne
v žádné z těch
mírumilovně temných ulic
kterými chodím doufaje
že jednou přijdu bez odporu
jako poslední ze všech
nepatřičných

Jen nepředběhnout minulost!

Nikomu jsem neslíbila
že to neudělám
v nabízeném příslibu
klidu
chtěla bych nechat
přes sebe položit
květinu
a znovu rozehrát tu
píseň
Autor Le loup-garou, 25.10.2010
Přečteno 385x
Tipy 5
Poslední tipující: Judita, Jana M., Akrij8, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (50x)

Komentáře

Líbí

12.01.2011 05:06:00 | Kapka

http://liter.cz/Forum.aspx?id=3314

10.01.2011 21:29:00 | Le loup-garou

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí