KNIHY

KNIHY

Anotace: ....

Knihovna plná časů,
v prachu válí se tu tuny knih.
Život dál razí si trasu,
miliony vzpomínek zbylo v nich.

Myšlenky vědců,
poezie básníků.
Válečná tažení letců,
nekonečné spisy kritiků.

Pohádky snílků,
romance až konce.
Krásné ženy v tílku,
o stromech,květinách na louce.

Cestopisy v poločasech,
životopisy na dlaních.
O zlatých rounech na podnosech,
některé pohladí.

Knihy plné moudrosti,
knihy plné vír.
Některé mrazí až do kostí,
jiné mají druhý díl.

Romány a pohádky,
bajky a příběhy.
Cesty které nevedou zpátky,
nekonečné pouště a nádherné výběhy.

Knihy o zvířatech,
knihy o lidech.
Knihy o těch nejmenších o mláďatech,
knihy o bozích a domech.

Knihy o jídle,
knihy o hvězdách.
Knihy o čistotě a mýdle,
knihy o vědách.

Jen tak leží tu po hromadě,
všechny čeká stejný osud.
Jen tak spolu leží tu na hromadě,
ležely tu staletí a leží dosud.

Přežily všechny,
co jim věnovali svůj čas.
Potěšily všechny,
a snad jednou potěší i vás.
Autor ZILA78, 25.10.2010
Přečteno 240x
Tipy 18
Poslední tipující: Psavec, Mbonita, Gabrielle, Danga, CULIKATÁ, Květka Š., zenge, Jiná, la loba, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná.

25.10.2010 18:08:00 | CULIKATÁ

I v době notebooků
mám radši knihu v oku
(ne hozenou):)
ST

25.10.2010 17:06:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí