Nic a vše.

Nic a vše.

Anotace: ... pro tebe...ach jak hluboké jsou myšlenky tvé..."blázne" co chodíš na slunce poznání...

Nic na slunci nevzejde,
vše v skrytu úspěch má.
"Vše" na slunci...vadne-uvadá,
To "nic" v temnotě-vzejde vše!

Jak v "nahotě"-vše vidět je,
tak temnota...skrývá odpověď.
To "nic"...co neuchopíš,
to "vše" život je,o něm sníš!

Kolik významů verš má,
tolik jich krásu ukrývá.
To nic ve slovech,
vše na slunci-v "nahotě"!

Uchopíš to "nic"-v temnotách,
vynášíš to "vše"...na slunce!
To "nic" na slunci...v životech,
unáší čas a proud ten tekoucí!

Jak lávy proud...se řinoucí,
jak vulkán,je to "nic" na slunci!
Temnota...jíž máš na srdci,
znáš již...to "vše" a "nic"!

Co vzchází a uvadá...?,
to co život odnáší...!
Žena řekne..."svěžest a krása",
muž odpoví..."neůnavnost má síla"!

To nic co neuchopíš,
mnohdy nevnímáš...nechápeš!
To vše...:štěstí-nazývá se,
mnohdy času proud-rychlejší je!
To "vše" a "nic",
život je- bez smutku...hranic!

Co čas a proud lávy jeho?
Utíká...a láska mění barvu jeho.
Jen to "nic a vše" ve štěstí se mnění,
pro ty jenž znají...lásku a snění,
.............................amen.
Autor lamar.c, 27.10.2010
Přečteno 439x
Tipy 11
Poslední tipující: Mraveneček, Agniezka, Psavec, Gabrielle, CULIKATÁ, Sibyla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí