Záratecká

Záratecká

Anotace: . . . .

Nebylo zde příliš rušno
docházelo zde
k tichým krádežím
bez ztráty hlasu
a k tichým mordům
bez přílišné ztráty krve

. . .

po setmění se
po Záratecké
potulovala Smrt,
která s nočními chodci
držela krok

. . .

Před zapadlými
výlohami krámů,
které rozbíjeli
v zápalu zlé doby
demonstranti bez
politické příslušnosti a
výrostci v klaunských
maskách se zápalnými
láhvemi v rukou,
se měly na pozoru
oči zákona

. . .

na Záratecké se
točilo mnoho zla
v otáčkách smrti
bídy, špíny a drog

. . .

tento koloběh
se dříve či později
pokusí zastavit
zákon a pořádek

. .

ale do skutečného pořádku
se vystrašení Záratečtí
pustí až zlo
bude úplně vypuzeno

.

až padne poslední kámen
a v prach se rozdrtí

.

poté Záratečtí
vymetou s posledním
pocitem strachu

.

a hned bude
na světě krásněji
Autor Tomáš Přidal, 27.10.2010
Přečteno 238x
Tipy 11
Poslední tipující: Bíša, jitka.svobodova, Psavec, Danga, Gabrielle, Jiná, Květka Š., Mbonita, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí