V souboji protikladů

V souboji protikladů

Anotace: jako černá a bílá...

Po schůdkách vzhůru
se svazkem dálnopisů
o nerovnostech hrbolů,
jak nešlápnout vedle
a nejít zas dolů
do kluzkých převisů,
náročným broděním
v ústí propadlin,
jak vyváznout
vprostřed těch min
neřešitelných kompromisů
jen s malým zraněním…

Po schůdkách vzhůru,
kopýtka narůžovělých kůzlátek
a tmavé mračna soumraku
v půlnočním vzruchu,
bílé polštáře jehňátek
v dešťovitém povlaku
a potom taky
tolik žízniví
zase v suchu…

Zebry s nozdrami v tůni
a tygřice zatínající drápky,
býčí ostré rohy,
něžná ouška slůní
a ten neklid,
když tiché prázdné brlohy
prořízne křik zpod krovů
kuřátek ze skořápky…

Cesta se zavírá,
pozvolna končí
a další jiná,
co tam znovu
naděje otvírá,
nová cesta,
co v koncích začíná…

…vstříc výšinám,
po těch schůdkách
nekončících spisů
s hladinou strachu
ze ztěžklých dopadů,
vstříc výšinám,
pořád zůstáváš na zemi
ve zvířeném prachu
kompromisů,
po soubojích
vyvstanulých protikladů…
Autor Jiná, 27.10.2010
Přečteno 324x
Tipy 35
Poslední tipující: Bíša, Alien.v.v.s., Danga, Petbab, Myrja, labuť, Javavia, la loba, Psavec, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

St paráda!

28.10.2010 13:24:00 | la loba

uprostřed min kompromisů
ST dávám celou mísu...

27.10.2010 22:49:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí