Hledej

Hledej

Anotace: Báseň, bůh ví o čem, ale je a hledá.

Sbírka: Žalostná snění

Tam, kde slunce nezasvitne
ani v nejjasnější den,
tam, kde kroky tvé
změní se v bludný sen,
tam, kde budeš bloudit,
sotva vkročíš,
v bažinách se brodit,
svět se točí,
slunce nezáří,
měsíc tmavne,
budou hladit tě po tváři,
nepodléhej hlavně!
Musíš jednu vzít,
za dlaň chytit,
a už nepustit,
s ní odejít,
do hlubin lesa,
ona povede tě,
a i když tvé srdce jak zaječí plesá,
jděte,
ona je cesta,
jež má správný směr,
i když tě osud trestá,
a stezka má mnoho děr,
musíš tam jít,
je jedno kdo,
a najít,
neřeknu co,
nenajdeš-li však,
vezmu ti sluch,
vezmu ti zrak,
vezmu ti chuť
vezmu ti hmat,
tvůj život po kouskách budu si brát.

Autor Elie, 28.10.2010
Přečteno 250x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí