Hledání

Hledání

Anotace: Všichni něco hledáme...

Na starém to zápraží
stojím s křídly
svět chci obeplout
na loďce z hlíny,
nechť čas je nekonečný
v této chvíli,
kdy v sobě sama
píši dějiny.

V tichosti mlhy nekončící
hledám světýlko na konci tunelu
světlo naděje, víry,
jenž skrytá je v každém člověku.
Zde končí jedna kapitola,
v níž radost i smutek zároveň
spojíce se v jeden celek.

Kruh je uzamčen
avšak konec se nekoná,
neb úkolem hledání
je podstata života...
Autor koelell, 30.10.2010
Přečteno 263x
Tipy 2
Poslední tipující: Bambulka, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úkolem hledání je podstata života?
Nebo je podstatou života hledání?
Zkoumání, nalézání, zoufání i doufání a konečně souznění ...

Z básně je cítit smutek, tak ať je brzy světýlko na konci tunelu - vidět ...

30.10.2010 21:07:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí