Polibek na dobrou noc

Polibek na dobrou noc

Anotace: Pohádková veršovánka, básničková ukolébavka aneb jak líbají princezny

Dobrou noc Ondrášku,
polibek posílá
Princezna na hrášku.

Čeká Tvá postýlka,
polibek posílá
špinavá Popelka.

Jestli už jsi unaven, tak jdi do postele,
líbá Princezna se zlatou hvězdou na čele.

Báseň píše potvůrka,
naposled líbá Sněhurka.

Jsem už prostě taková,
teď líbá Růženka Šípková.

Veliká je moje láska,
líbá Tě i Zlatovláska.

Jako sladká pilulka
líbá vlka Karkulka.

Jeníčka líbala Mařenka,
na Tebe čeká peřinka.

Ve Tvých snech a ve Tvé víře
může Kráska líbat zvíře.

Teď už zavři očička,
Líbá Tě Tvá sudička.

Líbá Tě i dobrá víla,
nejvíc líbá Tvoje milá.
Autor Poetisa, 31.10.2010
Přečteno 413x
Tipy 6
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, la loba, Dominik Plesr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí