Mezislovní vztahy

Mezislovní vztahy

Anotace: Jsme jejich stvořiteli a stejně tak jsme jimi tvořeni. Co třeba slovo... láska? Nebo... nevěra?

Schovaná za závěsem
v botníku slova,
která už neunesem
a nechcem slyšet znova.

Ve sklepě vyrovnaná
a prachem pokrytá.
Ta slova nedopsaná.
Ta z lahví vylitá.

Ve skříni za dveřmi
zas slova s ostřím meče.
Věř nebo nevěř mi
- ta už si neoblečem

V bělostném umyvadle.
I v mýdle vtištěno
co nikdy neuvadne.
K písmenu písmeno.

Jako tlaková vlna
zkoušej je marně smýt.
Ta slova jsou tě plná.
Těch slov zas plný byt.

Slov, kterás´ říkala,
kdyžs´ večer svlíkala
draze vykoupenou kůži.

Slov, kterás´ mlčela.
Protožes věděla,
že jsou i...jiní muži.
Autor Descardea, 01.11.2010
Přečteno 299x
Tipy 22
Poslední tipující: Judita, malá slečna, Bíša, Kapka, labuť, hašlerka, Mbonita, CULIKATÁ, rezina, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Beze slov
ST

01.11.2010 20:36:00 | rezina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí