NEVŠEDNÍ VŠEDNÍ DEN

NEVŠEDNÍ VŠEDNÍ DEN

Anotace: Villonská balada - napsáno jednoho podzimního pátku v Luhačovicích...

Sbírka: Villonské balady

Je pátek, nevšední všední den,
kdy vyplní se řada snů.
Předchozími dny rozhořčen,
čerstvý vzduch do plic nadechnu.
Ať v červenci, nebo v lednu,
pátky se musí ctít.
Pro tento den číší zvednu,
kdo nezpívá, ten není Žid!

Je pátek, nevšední všední den,
kdy v lokálech se vyskytnu.
Opouštím temný suterén
a své dlaně skromně mnu.
Vedle krásky si zasednu
a žádám tanec "Smím prosit"?
na parket však nedohlédnu,
ten kdo netančí, není Žid!

Je pátek, nevšdní všední den,
kdy starosti z hlavy vypnu.
Psychykou předků omámen,
hledám minulost v Lipnu.
Medaile na hrudník připnu,
jen pátky je třeba snít.
A hlasem zlehounka sýpnu:
Ten, kdo nesní, není Žid!

Vždyť pátek je králem všech dnů
a patří se jej oslavit!
Snad budoucnost už naleznu,
kdo neslaví, ten není Žid!
Autor patrikus, 02.11.2010
Přečteno 389x
Tipy 2
Poslední tipující: Kars, Sladkalu
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bodík ti věnuju, anšto Luhačky miluju
aj ta píseň, cítím z ní trochu tíseň

10.11.2010 22:14:00 | Kars

Také mám ráda pátek, předzvěst dvou volných dnů...líbí

08.11.2010 15:56:00 | Sladkalu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí