Slyšel jsem Ovidia v sále

Slyšel jsem Ovidia v sále

Anotace: Ovidius- největší básník své doby, možná i všech dob dohromady

Sbírka: Rackem...

Pták bát se nemusí,
válek, nemocí, či stezku…
bouřek, neúrod a ani blesku…

Pták bát se něčeho musí?
Výšek, hor či nížin
dravé zvěře, člověka,
nebo snad ohně, či vody snad?

Bojí se když stoupá do výšin…?
Plíží se v bahně jako druzí???
Ach, jeho pýcha odvěká…
perutě a brka
v přilbici vzduchu
a v brnění mračen
střevíce, s nimiž tančí v kruhu
s lehkostí, podzimního listí
s něžností polibku od milence,
a s vůní svítícího paprsku,
jenž od věků na prách svítí,
když vydá hlásku tenounce…

Světem se v lesku kolousí,
v noci, v temnotě, v moři a v odlesku
oř vzpírající se bez hlesku…
Autor L. Šebestián Borský, 03.11.2010
Přečteno 353x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí