..a zase pokračuj dál

..a zase pokračuj dál

Anotace: jen takový příval slov..

Občas, vlastně tolikrát,
v mysli panuje klid,
ticho před bouří,
tu najednou,
jakoby uštkl had,
vlna se vynoří,
prudce trhne,
nestíháš pít,
jak žíznivý trosečník,
nestíháš polykat,
cosi se pohne,
zachvěje osrdečník…

z ustrnulé nehybnosti
přehodíš výhybky,
nestíháš pozřít
tak hustý příval
rozutečených směrů,
dovnitř se vrývá,
v šíři obrazotvornosti,
v nekonečnech rozměrů,
jak jen vyjádřit
příjemno, zlobu, zášť,
rozpolcenost za své činy,
tekuté cípky,
jednotlivé statisíciny
a každou zvlášť…

V náhlém roztržení
přivázat prám,
uvolnit zčeření
zaplavené potápky,
postavit mosty,
vracet se tam, zpátky
a zase tam,
kde mléčné chvosty
samovolně ukapávají,
po obzorech spouští
jadérka hvězd,
třpyt a jas,
kde mokré nebe
marně propouští
do hlubin tvých představ,
když snaží se nás
osudem vést,
když našeptává

aspoň se na chvíli
malinko zastav…
Autor Jiná, 03.11.2010
Přečteno 318x
Tipy 36
Poslední tipující: Gabrielle, Bíša, Dračičák, A. V. Nýmand, Danga, WhiteSkull, Petbab, NikitaNikaT., Tomáš Přidal, carodejka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stip*

05.11.2010 00:59:00 | Bíša

Jejku, až mi to vyrazilo dech.. Tvé dílko je upřímné, četla jsem s velkým zaujetím a jakoby slyšela jiný hlas, který mi předčítá, či Tvá slůvka odříkává... prostě super počtení, pro mně zní trošku jako výkřik. ST!

03.11.2010 17:41:00 | NikitaNikaT.

Nádherný tok slov.

03.11.2010 15:43:00 | carodejka

a přesto krásný příval slov..paráda ST!

03.11.2010 15:12:00 | xoxoxo

popsalas to neskutečně
tohle často prožívám
a mé city jsou vděčné
že i u jiných je vlnolam...

03.11.2010 14:11:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí