Cosi nečekaného

Cosi nečekaného

Anotace: a neodvratného...i temného

Hodina smutku odtikává
v pomalém mlčení
vchody v písku přetékají
v slzách odpustků
ztemnělá cesta hříchu
vypráví o trýznivém loučení
přechody přes rušivé vlny
vedou chodce po zchátralém můstku

. . .

V naléhavém mučivém křičení
o bolesti bez radostných nadějí
v posýpkách voňavého koření
v myšlenkách, které u lidí utkvějí
se realita mění v propast bez citu
do které zoufalci padají
v den bez slunečního přísvitu
a v ní poté potají…

. .

…umírají…

.

bez blaha a žehnání
bez radosti
posledních jednání


bez přílišného sténání
v okamžiku
kdy již není čekání

jenom samá tma
a žalost sama
Autor Tomáš Přidal, 04.11.2010
Přečteno 375x
Tipy 47
Poslední tipující: Leedram, ZILA78, Psavec, zelená víla, L. Šebestián Borský, Bona, Bíša, Květka Š., zenge, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc dobře jsi poskládal slovíčka.

08.11.2010 13:25:00 | Psavec

moc dobře napsané ST!

05.11.2010 10:21:00 | xoxoxo

Mám optimističtější, barevnější zkušenost, ale možná to bude tím, že mě vrátili než jsem vlezla na ten most...

04.11.2010 19:51:00 | Žqáry

Tvé básně se čtou sami.I bolest a umírání patří k životu.Super***

04.11.2010 18:44:00 | jitka.svobodova

Řádky, co dýchají smutkem a přece umí být krásné...

04.11.2010 17:41:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí