Tanec ohně

Tanec ohně

Anotace: ....

Byl jednou jeden vládce,
ten roztančené plameny miloval.
Žil však neobvykle krátce,
protože si život rád zpestřoval.

Jsou tomu nazpět již dva roky,
co do království tanečníka povolal.
Vesele si popíjel drahé moky,
zatímco mladík divoce tancoval.

Proplétal své tělo s plameny ohniště,
svádivě se vrtěl před královou chotí.
Kouzlo ohně připraví si prý na příště,
avšak král začal, že se mu to tak nehodí.

Prý ať tančí jako o závod teď a tady,
na život a na smrt, tanec to bude drahý.
Prý ať neokukuje manželčiny vnady,
narušuje údajně vznešené morální vztahy.

Mladík, to se ví, se ihned urazil,
tasil meč; jemu přeci nikdo neporoučí.
O vteřinu později královi hlavu srazil
a hned na to se životem se loučí...
Autor Wyrda, 04.11.2010
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí