Bohem bytí

Bohem bytí

Anotace: Milujte když můžete, nenáviďte, když musíte...

Sbírka: Liebe und Hass (Láska a nenávist)

...a kdo kdy vlastně řekl,
že jediný Bůh
je ten milosrdný

vousatý pán na nebi,
co ho nekreslíme?

Co se nad námi smiluje,
i když ho celý život ignorujeme,
a to v tom lepším případě?
(V horším přímo ser...štveme?)

Co když je s ním
vlastně sranda?
Co když není
tak vážný Pán?
Co když každičký den
nasává?
A mejdan střídá
za mejdan?

Ale?
Co když není milosrdný?
Co když to ani není tenhle Pán?
Nač bylo tolik bohů jiných?
A co když jsem jím jen já sám?

Já sám pro sebe?
Já sám pro druhé?

Častokrát se mi vysmívali
a mívali mě za blba...
A častokrát jsem v duchu brečel...
Proboha,
však proč?
Proboha...

Teď já budu tím slavným Bohem
milosrdným už nikdy víc.
Budu jak Árés, budu jak Perun
dštít síru, blesky, nenávist...

Snoubím se s Kálí,
potom počkám
na krutou smrt všech nepřátel,
protože bohové jsou věční
uvidím hnití jejich těl.

A neskrývaně smát se budu
a skon jim budu přímě přát.
Nemusím jim teď dát přes hubu,
když vím – časem budou umírat...

Ano, přesně takhle to bude,
bez násilí a bez kouzel;
nezašpiním si přece ruce
k vidění smrti nepřátel.

Pouze budu jako bůh války
bůh smrti, zkázy a zmaru
postupem času stále více
přihlížet jejich nezdarům.

Už žádné temné kouty duše,
odteď já budu stvořitel,
odteď už budu žíti věčně,
bych viděl smrt svých nepřátel...

Tak často se vám vysmívali?
Buďte si každý Bohem svým?
Nebuďte nikdy milosrdní,
a to především nikdy k nim...

K těm, kteří se Vám posmívali;
k těm, co vás někdy trápili,
naoko Vás za své brávali;
k těm, co Vás potom zradili...

Buďte už navždycky svým Bohem,
tím, co je všechny přežije;
tím, co zůstane neochvějný;
jak psáno, tak ať i je.
Autor bloodysunset, 05.11.2010
Přečteno 431x
Tipy 9
Poslední tipující: Marcone, J.U. Ray, Slivka, malá slečna, dream in emptiness, fokusbass
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Že díky. No zažil jsem spoustu takových utiskovaných, nebo topících se v sobě samých, že bych spíše řekl, že je to výzva k povstání. Každý, když sesbírá síly, může být bohem minimálně sám pro sebe, a pokud jej tak bude vnímat i okolí, tím lépe pro něj... I s vážením si života a tohoto světa bychom měli začít sami u sebe, tedy především sebeúctou a možná i sebestředností trochu v duchu LaVeyova satanismu.

25.01.2011 12:40:00 | bloodysunset

Ha, pořád jsem tady! Zpracování výborné, dá se napsat jako vždy, akorát jsem tentokrát možná zabloudil v závěru, nebo mi chybí výraznější pointa. To poslední má být vybídnutí k bytí každý svým bohem sám, nebo je to ironické mrknutí na všechny, kteří se o to pokoušejí? :) Na každý pád, za plný počet bodů ;)

22.01.2011 21:50:00 | J.U. Ray

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí