Violoncello

Violoncello

Anotace: to prostě musí znít:)

Pět řádků tísní se na ohořelém cáru,
tam basový klíč je vzor hudebních králů,
křížky slouží jako moudří rádci,
co na odrážky jsou poněkud krátcí.
Noty se jim však musí podvolit.
Korunu za ženu smí si vyvolit
ten, kdo skladbu uzavírá.
Na jejich svatbě forte zmírá...

Tu pohádku si nástroj píská,
když smyčec vlasy cella víská
a hráč hmatník objímá.
Jen kobylku zajímá,
jak kalafuna v prach se mění
a k bodci padá v osamění..

V osamění, kam za několik let,
upadne i toto violoncello. I tento svět...
Autor gaginas, 22.06.2004
Přečteno 843x
Tipy 2
Poslední tipující: Now
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí