Výlet

Výlet

Anotace: nad šálkem čaje...

Do křesla pod lampou usedám,
na stolek šálek s čajem odkládám.
Z šálku line se kouř voňavý,
ta vůně odnáší mě do dáli.

Do hor kde rostou čaje keříky,
kde ženy a dívky nelakují si nehtíky,
protože každý den lístky trhají,
jiný svět snad ani neznají.

Než nekonečné pláně zelené,
keříky lidskou prací v živé ploty změněné,
co z dálky jak koberce vypadají,
jen cestičky na nich vzory vyplétají.

Dík tomu šálku jsem chvíli jinde byl,
do indických hor si odskočil.
Teď uvědomuju si na nohou papuče,
kde to jsem? Doma, v křesle vedle gauče…
Autor Bumbác, 06.11.2010
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: Helena Lovecká, Kapka, šuměnka, jitka.svobodova, Agniezka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky bych si tam ráda odskočila...
Papuče zout, v oblacích plout
až do Indie, do všech dálí
už se nedá, touha pálí...

06.11.2010 21:15:00 | Kapka

Já koupila si teď tři čaje nové:
zelený s limetkou a eukalyptem
zelený sencha a bílý s cherry
a hned bych klidně vydala se na nějaké cesty snové
tak zaklínám je: tak se čaje sypte
by donesly jste mysl mou do vyšší sféry...

06.11.2010 20:25:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí