Ráda

Ráda

Anotace: Štěstí je všude. A já chci hrací vánoční kravatu!

Bývají dny, kdy cítíme,
že nemá cenu dýchat,
kdy se nedá jinak,
než neustále vzdychat.

Udělejte to jako já
hledejte radostné maličkosti,
ne starosti, že se třeba na Vánoce nenajde
nikdo jiný, kdo rybu vykostí.

Proč jíst české ryby,
když si můžete koupit čínské filé.
Proč se mračit, když se můžete usmívat
a tvářit se na lidi kolem mile…?

Proč byste si nemohli číst komiksy,
aniž byste se cítili zahanbeně?
Stydíte se jen sami před sebou.
Nechte toho - čtěte si je třeba denně!

Nezakrývejte na občance
svůj datum narození,
klidně si do bytu zavěšte houpačku.
Nad zhoupnutí pranic není.

Proč si například nekoupit
blikající vánoční kravatu,
která vyluzuje vánoční tóny,
a proč si přitom nehrát na Santu?

Proč celý večer neprostát
pod hvězdnou zimní oblouhou,
dokud se nestanete součástí námrazy
jednou i druhou nohou.

Proč tam nestát s otevřenou pusou
a nevnímat sněhové vločky všemi smysly.
Dokud se nezblázníte a už budete tušit,
že vám to už tak dobře jako dřív nemyslí.

Pak doporučuju jet se projet do Tesca
na večerní výlet, cestou si na pumpě dát
horkou čokoládu a ušpinit si od pěny nos.
Doufám tedy, že to všechno stíháte. Snad.

A víte co? Proč se se vším pachtit dneska,
když se to dá odložit na pozítří
a mít volný celý zítřek?
Řekněte, nejsme ve strategiích mistři?
Autor mašinka, 07.11.2010
Přečteno 373x
Tipy 11
Poslední tipující: Eru Alonnar, hašlerka, Gabrielle, CULIKATÁ, Kapka, malá slečna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST-jako bych zas slyšel ého brášku skvělé
ps:tu kravatu jsem mu koupil minulý rok a sklidil s ní velký úspěch všude kde přišel:-))

10.11.2010 16:27:00 | Eru Alonnar

Moje řeč mašinko:-)))

07.11.2010 15:58:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí