Ten, kdo...

Ten, kdo...

Anotace: Lehce abstraktní dílko...

Sbírka: Západ v pravé poledne

Kdo poznal světlo, v náruč jej vine,
a o životě hořce mu zpívá,
kdo poznal hořkost, zná světy jiné,
potichu v temnotě se skrývá,
kdo poznal temnotu, jí se děsí,
za smyčku kolem krku se věsí,
však jedině ten kdo poznal všechny tři cesty,
nechá se cestou pravdy vésti.

Kdo pozná pravdu, pravdou hyne
a nevzdává se když se stmívá,
kdo poznal setmění, víc než co jiné,
ten o jiné budoucnosti snívá,
kdo poznal sen, ten umírá tiše
a nebojí se poslední rány,
kdo nedočká se jí, ten trpce píše
o světě, jenž nemá slitování.
Autor Trystan ap Tallwch, 07.11.2010
Přečteno 315x
Tipy 6
Poslední tipující: Danga, CULIKATÁ, Elisha
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale - ano - za mě esté

07.11.2010 20:12:00 | Elisha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí