Co je očím...

Co je očím...

Anotace: Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné…Malý princ... děkuji

V zrcadle pouhý stín,
řasy zešedlé z prachu času,
u srdce tlak, který tak tísní,
místo úsměvu rty a vrásky.
Sklo zčernalé pouhým dotekem,
bez obrazu a odrazu slunečnic,
bez paprsku hořící svíce,
beze slov prostých vět.

Bez pohledu nevidí se zrcadel,
s dotekem tlukot srdce se pocítí,
v dlaních, v okamžicích nestoudných,
pohlazení rozechvěje a oči nejsou potřeba.
Horečnatý sklon, shon všech důvodů,
vítr zpívá, liška svoji moudrost předává,
had naposledy uštknul a květina pod poklopem
pomalu svoji pýchu k srdci obrací.


Sbohem do nebes, kde tělo není ti potřeba,
sbohem do nebes, kde netíží tě dospělých vnímání.

Vždyť hvězdy se při pohledu tak krásně smějí…
Autor Láďa, 07.11.2010
Přečteno 253x
Tipy 11
Poslední tipující: Lexisa, ziriant, Bíša, Agniezka, CULIKATÁ, Javavia, Hannazka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

upřímmné

07.11.2010 20:45:00 | Javavia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí