V mezistádiu děťátka

V mezistádiu děťátka

Anotace: ..další útok bezbřehých myšlenek a pocitů

Když dlouho okolkuje
a konečně se usadí,
jiná vmžiku připluje,
v nové tóny naladí,
křídly velkého rozpětí
do žlábků nasází
drobné střípky perletí,
ale to nestačí…
…další hned přichází
a já
přestávám mít ponětí,
oč tu vlastně kráčí…

Za hranicí nechápavosti
soucítím a plně vnímám
zmatení, boly, zvraty,
tiše s vámi v mysli dřímám
každodenní nespravedlivosti,
tajně hledám a snímám
zasukované podstaty,
důvody závratí,
kdože v nás klová
a naděje hatí,
znovu a znovu se vlínám
do uzlů cizích tratí
a nikdo se přede mnou
…neschová…

Občas si pobrukuju
s úsměvem na skráni,
otevírám lalůčky,
uvolňuju pnutí,
radostí tančím
poblázněné krůčky
ve veselé bázi,
jak kůň napříč plání
s rozevlátou hřívou,
sílou a chutí,
že nikdo jej
jen tak neporazí…

Někdy je mi těžko,
do prázdna zahleděně
přemýšlím
a ztrácím se,
vmotaná do sítě
na pouhé stěně,
sleduju skulinky
a nerozumím,
proč je toho tolik,
vždyť jsem dítě,
ještě dítě…



…tákhle malinký…
Autor Jiná, 08.11.2010
Přečteno 300x
Tipy 32
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Danga, labuť, Tomáš Přidal, Bíša, Petbab, zenge, Květka Š., hašlerka, Lota, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš můj obdiv dívko
tohle, co ty dáváš
to je velká sláva
letím Tvojí křivkou
až mi třeští hlava

no fakt, to je káva!!!

08.11.2010 21:40:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí