Vánoční sen

Vánoční sen

Anotace: dnes jsem si zahrála na budoucí vánoce. Trošku jsem předběhla dobu

A budou vánoce
...na stůl rozkrojí se jablíčko:
hvězdičko, pověz mi
cože to schováváš v jadýrku?
Stromeček, domek,
okenici s kresbou od mrazíka,
pohádku, přání,
které se říká Ježíškovi do noci
"Přijď, prosím pomoci splnit mi sen"
Zacinká zvoneček, večeře zavoní
Den už je v ústupu:
adventní láme se čas;
zas mezi nás Ježíšek přichází,
koleda tiše ho provází .
Zvoneček cinká, jablíčka voní světnicí;
na okna bába mrazicí květy maluje:
Ježíšek lásku,štěstíčka daruje...
Autor jiřička, 09.11.2010
Přečteno 714x
Tipy 10
Poslední tipující: Bíša, carodejka, WhiteSkull, Gabrielle, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A udělalas moc dobře, hezké.

11.11.2010 17:27:00 | carodejka

Ježíšek přiletí okenicí
nachystá dárky pod stromek
zacinká zvonek ve světnici
svíce rozzáří domek
cukroví uzobne na cestu zpět
osvítí lucernou vánoční květ
sváteční pohádkou okouzlí svět:)

09.11.2010 18:50:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí