Padající děvče

Padající děvče

Anotace: Začínající básně končící sbírky RAckem...

Sbírka: Rackem...

A uviděl jsem,
jak padalo děvče z útesu
rychlostí, mezi pahorky,
a rozbouřené skály,
do nížin na zem…

Ona padala rychleji a rychleji,
však bez nářku a bez hlesu,
a vítr na píšťalu hrál,
jako siréna, jako ta siréna…

Kdo však zasténá?
Kdo však zasténá?
když od skal otlučená kolena…

A já se za ní pustil
střemhlavě
a k ní se blížil
s křídly, vzduchem tak
po hlavě…
Autor L. Šebestián Borský, 10.11.2010
Přečteno 377x
Tipy 11
Poslední tipující: Lexisa, Bíša, PrinceznaHeliovýchbalonků, komantytapel, Gabrielle, Jan Christian Hán, CULIKATÁ, malá slečna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí