A chytl jsem ji

A chytl jsem ji

Anotace: Začínající básně končící sbírky Rackem...

Sbírka: Rackem...

A chytl jsem ji do rukou!
ó bože, do rukou…

neměl jsem křídla
a neměl zobák
a ani peří,
jen tak, jak žebrák
na peníze věří,
že i ubožák se někdy
stane zvěří…
za večeru při měsíci,
když olizuje rány nehojící…

Ó byl jsem jen pouhým člověkem,
jen hlavu, nohy a ruky,
a pochoduj po světě odvěkém…

Padal jsem a padal,
ale ruky jen naprázdno pádlovaly
divoce, chtěl jsem znovu lítat
Ne! Byl to jen sen
jen pouhý sen…


Jsem jen člověkem,
jen člověk,
jen…
Autor L. Šebestián Borský, 10.11.2010
Přečteno 310x
Tipy 4
Poslední tipující: James Libustka, Miroslav Možný, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí