NAVŽDY jako podoba slov

NAVŽDY jako podoba slov

Anotace: tato je pro Marka-mardase.zl :) Vím, "Skála" už tu byla....;)

Ve zmačkaných lemech reality
na okraji krajky vyšité pravdy
umělecké snahy vytvořené inkognity
slovo tvořící jedno velké NAVŽDY

balkóny vykloněné do prostoru nicoty
směle se šklebí v maskách nebezpečných hloupostí
ospalá díra, v které zařezávají dřímoty
milenci, kteří si jsou daleko i svojí blízkostí

v chumlu obratných slov a slovních obratů
ohavných vulgarismů i uctivých lichotek
v dějišti plačtivých nářků a bolestivých rozvratů
tím vším se krmí nenasytní žoldáci slovních jednotek

rozežrané budovy kazy zubů času
děraví a prší jim do citlivých míst
vězeň znásilňující smířlivou grimasu
tam, kde nešpiní tma, světlo nestačí hníst

v zakouřených spirálkách dýmovnic
slézají bandité po skalnaté pokožce
s sebou si nesou i těch pár šperkovnic
a rusky mluvící pannu, podobnou matrjošce
Autor Tomáš Přidal, 10.11.2010
Přečteno 318x
Tipy 25
Poslední tipující: James Libustka, Bíša, Sladkalu, ZILA78, labuť, Jiná, jitka.svobodova, danav, Danga, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Četla jsem dvakrát, silný zážitek...

11.11.2010 18:44:00 | Sladkalu

:-)

10.11.2010 20:41:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí