Kouzelník

Kouzelník

Anotace: čáry máry...

Vousatý pán v rudém plášti
na něm zlaté hvězdy vyšité.
Dlouhou hůlku v dlaních drží
a spoustu překvapení slibuje.

Dětský úsměv a výskání
odměnou jsou jeho jedinou.
Triky své do omrzení opakuje,
nápadu stále spoustu má.

Do klobouku ruce noří,
dětské tváře touhou hoří.
O kouzla stokrát zjevená
nikdo zájem neztrácí.

Co z temna vytáhnout chtějí,
všichni hlasitě vykřikují.
Jeden chce králíčka malého,
druhý zase holoubka bílého.

Další po mámě a tátovi touží
jiný si lepší svět přeje.
Každý se snaží žádost svou
před ostatními prosadit.

Holky a kluci však netuší
že taková přání plnit neumí.
On jenom malé podvůdky zná,
na jejich zraku ošálení.

Svědomí ho ale netrápí,
děti vše časem pochopí.
Zklamání zatím tolik nebolí,
život jim horší připraví...
Autor Modrý Adept, 14.11.2004
Přečteno 519x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí