Existence

Existence

Anotace: život je náhrdelníkem strachu

Stínovrah otáčí kolem zákona
Staleté ruce spravedlnosti
svírají žebrácké misky

Stínovrah jde domů tiše
jako sen
Hříchy křupou pod
bosýma nohama
Střepy dospělosti
a tak trochu i kacířská
modlitba

Stínovrah nemění směr
oddán zlodějům času
má vždy pohotový
hnijící úsměv
A slunečním dětem rozdává
na potkání otrávené
kamélie
Když ho potkáš na schodech chrámu
Stínovrah stírá národní
stigma

Rozplývá se do křiku motýlů
a rána vystřídá jinočas

Jinočas jako léto
belhající se po ránu
k okénku
pro prášky
Vztek a obvazy
Afrodíté v důchodu

Rozerván světluškami
Má duše míří k pevnině
Stínovrah kapitán
rezignuje
na krásu dechu
v záchranných kruzích
Stínovrah k tobě přijde
na večeři
kterou už nikdy
nestihneš připravit

Pomalu se připozdívá
i v Edenu
Poslední anděl
udržuje oheň
a típe vajgly
o zem
Stínovrah přichází
aby dal
poslední pomazání
Bohu
Rána jsou černá
jako rakovina
a i hrobaři už dali
výpověď
Nemá kdo žehlit
košile do rakví
Nemá kdo hodit
růžemi
Nemá kdo omývat
starou kůži

Stínovrah
se chápe lopaty
Naposledy.
Autor Squat_the_world, 11.11.2010
Přečteno 365x
Tipy 26
Poslední tipující: Bolder, Helena Sládková, Lioness, drsnosrstej kokršpaněl, micátko, fuu, James Libustka, la loba, labuť, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krasne napsane.st

30.11.2010 22:06:00 | Lioness

mráz v zátylku,
ovšem:
"nemá kdo žehlit" je nejhrozivější věta textu :)

takhle nějak, kdyby se ubírala poezie do budoucnosti, nebyl bych proti

27.11.2010 21:44:00 | drsnosrstej kokršpaněl

si to budu muset přečíst, až bude venku sluníčko, protože jinak vylezu ven do mlhy a pudu si hledat s provazem v ruce první strom (až bude sluníčko, nebudu ho aspoň muset hledat) Moc dobrá věc,tak nějak hezká navzdory.

17.11.2010 13:34:00 | kryplik

...život je zázrak, ale co ten náhrdelník???...ani nevíš, jak mě mrzí, že máš pravdu...

11.11.2010 23:45:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí