Intenzivní

Intenzivní

Anotace: :-)

Polib mé hvězdy
v pramíncích vlasů
vpletené a rozpuštěné
v stříbrných kapičkách
večerních ód pro lásku

symfonické nebe
hraje v šílenosti
přeháněk a zlých mračen
tóniny duní vzduchem
a noty vyskakují v závratné rychlosti

pochytáme houslové klíče
a otevřeme zámky neslyšícím
ať i oni mohou zajásat
nad malebnými skladbami
a vyslechnout krásno hudby

slyšte všichni
neviditelný houslista
natahuje smyčec v úpěnlivé prosbě
a tancuje s ním po struně
jako s tanečnicí, která šílí
v nadpozemských výškách

k němu se přidává němý pianista
z očí mu kanou slzy dojetí
s hudbou soucítí bolest těch
jednotlivých klapek, kterými
vyluzuje tak krásné hudební intimno

ach, jaké zvuky lahodí mnoha uším,
kterými slyší i hluchoněmí diváci
a přemáhají slzy

plakat je lidské
a plakat v tichých chvílích
někdy nabírá na intenzitě

intenzivními prožitky
si musíme projít sami

a nacházet v jednotlivostech krásu
Autor Tomáš Přidal, 13.11.2010
Přečteno 290x
Tipy 29
Poslední tipující: dream in emptiness, Miroslav Možný, Bíša, Javavia, Mbonita, James Libustka, Danga, ZILA78, Gabrielle, jitka.svobodova, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky zvolené téma.

15.11.2010 21:25:00 | Miroslav Možný

ano krása je tvořena jednotlivostmi..

ST

14.11.2010 19:40:00 | Mbonita

Toto Tvé dílko prolíná vroucnost a něha.Máš oči otevřené pro krásu a cit.ST***

14.11.2010 10:23:00 | jitka.svobodova

krásně intenzivní ;)"ST"

13.11.2010 18:27:00 | Any 4

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí