Bílá

Bílá

Anotace: otřepané téma, ale snažila jsem se ho pojmout po svém

Bílá jako sníh
na černé parapetě,
bílá jako kabát
na staré tetě.

Bílý mír,
válkou neposkvrněn,
bílá jako povídka,
kterou talentovaný napsat uměl.
Bílá jak oblaka
bez šedého županu
zahnaná do ráje,
z kterého se nedostanu.

Cožpak na bílé
dobrého něco bude,
když světem černým,
jako človíček pude.

Nedojde dál
než mír válkou přerušen,
nezažije víc,
než ztrouchnivělá hrušeň.

Nač trápit se nad barvami,
nad dobrem a zlem,
jednou rozhostí se klid mezi všemi
a my za černou smrtí poputujem.
Autor Baja77, 14.11.2010
Přečteno 301x
Tipy 2
Poslední tipující: ZENITZERO666
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Svět ve své barevnosti bude nakonec vždicky černobílej.

07.10.2011 23:26:00 | ZENITZERO666

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí